Йога клуб „ Вяра „ организира :
Тридневен йога семинар в  едно от най-красивите кътчета на Родопа планина  в близост до живописните карстови Смолянски езера в  хотел "МАУНТИЙН ЛЕЙК".

Записването започва от 10 април и приключва на 18 май  2014 г. директно към хотела.
Семинарна такса 20 лв за трите дни!

1.Мястото:  "Маунтин лейк" комплекс
М. Смолянски езера
Моб.: 0888774464, 0887001650

2. Датите: 6,7 и 8 юни  2014 г.
3.Условия за настаняване
--Двойно настаняване в двойна стая или апартамент              33 лева
-- Единично настаняване в двойна стая или апартамент          44 лева
-- За деца от 4 до 12 г. на допълнително легло -  отстъпка от 50 % за
легло и храна
-- деца под 4 г. на допълнително легло - безплатно ползване на
легло и 4 лв. за храна.
4.Цените са на човек на вечер и включват:
-Нощувка
-Закуска
-Обяд - Вегeтарианско меню - шведска маса
-Вечеря - Вегeтарианско меню - шведска маса
-- Ползване на : Открит басейн; Закрит басейн; Джакузи,Термо зона: Финландска сауна, парна баня и класическа турска баня,
-безжичен интернет

5. Заплащане и резервация:
   Всеки човек , който си резервира стая си посочва  желанието за настаняване в единична, двойна или тройна стая. Ще си преведе 50 % капаро, а  останалата сума  на място.
БАНКОВА СМЕТКА
IBAN: BG24RZBB91551089064618
BIC:
RZBBBGSF

Райфайзен Банк
Титуляр: „Е енд С Имоти” ООД

Заплащането 50% мин.-  7 дни преди настаняване,  остатък 50% при настаняване.


6.Екстри : СПА и разкрасителен център: масажи, арома терапии, козметични процедури
7. За хотелът :
В едно от най-красивите кътчета на Родопа планина на 1500 м надмор-ска височина, в непосредствена близост до живописните карстови Смо-лянски езера, ще откриете сгушен между вековна борова гора хотел "МАУНТИЙН ЛЕЙК". Със своите 18 апартамента разположени в 3 от-делни секции хотелът предоставя спокойствие и уединение необходими за вашата семейна почивка. Модерно изградения СПА център състоящ се от уютен масажен кабинет,  традиционна римска баня, финландска сауна и топъл басейн предлага напълно здравословно, тонизиращо и релаксиращо преживяване. Етнографски ресторант детски кът и конфе-рента зала предоставят допълнителни възможности за вас, вашето семейство, фирма, клуб или спортен отбор.
Само на 850 м от хотела се намира лифт станцията за връх Снежанка, откъдето започват всички писти на курорт Пампорово, а на 1200 м новостроящият се Мега Ски център "Перелик".
Хотел "Маунтийн лейк" е разположен на територията на Смолянските Езера, на 5 км от гр. Смолян, на 90 км от най-близкото летище в гр. Пловдив и на 260 км от столицата София. Лятото е прохладно, а зимата е мека и снежна.
Менюто ще  е вегетарианско на шведска маса.
Носете си постелки, одеяло за йога нидра леки и удобни дрехи и много желание.
                                                     

Програмата на йога семинар  6-8 юни в „Маунтийн лейк”

Елате по- рано, за да се насладите на прекрасните борове, тишината на гората, песента на птиците, лукса на спа хотела,атрактивните полянки , уникалните гозби!

06.06.2014 г.- петък

До  14.00 ч. - настаняване
14.00- 17.00 ч.-  поход до ЕКОПЪТЕКА "НЕВЯСТАТА"- който реши остава да си почине в хотела, който иска се качва по колите и тръгваме в 14.00 ч.  Пътуваме  10 мин. с кола по пътя към Пампорово.В дясно   виждаме  манастира „ Св. Панталеймон”. Там паркираме  , посещаваме манастира и тръгваме по екопътеката .Разходката е около 40 мин.
18.00 - 19.00 ч. - йога практика - Вера Захариева
18.00 - 19.00 ч - въздушна йога с Ваня Михайлова
18.00 ч.- 19.00 ч.- занимания за деца - Велина
19.30 - 20.30 ч. - вечеря на порция
21.00 - 21.30 ч. - йога нидра - Вера Захариева

07.06.2014 г.- събота
07.00- 08.00 ч. -  йога практика навън - пранаяма с Вера Захариева

08.00- 09.00 ч. - йога практика- Ваня Михайлова - въздушна  или класическа йога
08.00- 09.00 - йога практика за деца - Вера Захариева
09.00 - 10.00 ч. - закуска на блок маса
10.30- 11.30 ч. Лекция „ Пранаяма”  или свободни време, ще преценим на място
12.00 - 13.00 ч. - обяд на порция
14.00 ч- тръгване за Смолян с коли на 6-7 км от хотела
15.00 ч  е организирано посещение  на Планетариумът в Смолян
 18.00 - 19.00 ч. - йога практика  в басейна/ басейна е 1. 40 м и е чудесно подходящ, водата е топла /- Вера Захариева
18.00 ч.- 19.00 ч.- йога за деца- Ваня Михайлова- въздушна йога
19.30 - 20.30 ч. - вечеря на порция
21.00 - 21.30 ч. - йога нидра - Ваня Михайлова

08.06.2014 г.- неделя

07.00- 08.00 ч. -  йога практика навън - пранаяма с Вера Захариева

08.00 - 09.00 ч. - йога практика - Ваня Михайлова -въздушна или класическа йога
08.00 - 09.00 ч- йога за деца с Росен
09.00 - 10.00ч. - закуска на блок маса
11.00 - 14.00 ч - поход до Екопътека "Каньонът на водопадите"- тръгваме с колите към гр. Смолян , прехода е с изкачване, но всеки може да спре , и да си почине , където прецени./ вижте описанието по- долу за стигане до дестинацията.

14.00 - 15.00 ч-  обяд на порция
16.00 ч - свободно време, басейн, отпътуване.

Програмата може да бъде допълвана или изменяна при необходимост, според организаторите.
Въздушната йога ще се състои навън, ако времето позволява на 5-6 хамака.

1.Йога учители:
Ваня Михайлова
„Запознах се с йога през 1999 г. Беше любов от пръв поглед! Имах късмет, че моят път към себепознание започна при най-добрите учители в България. Под тяхно ръководство и наставления завърших Национална спортна академия "Васил Левски" (София) - специалност "Инструкторпо йога". През годините съм участвала в редица семинари, демонстрации и състезания...Но за мен същността на йога е нещо много повече от това. Тя е една от най-необикновените философии, науки, практики, спорт .... открити някога.”

            Вера Захариева
„ Йога и ти си едно, открий себе си , открий пътя си, открий тишината и любовта”


2. Информация за походите:

2.1. ЕКОПЪТЕКА "НЕВЯСТАТА"

Скала Невястата (Турлука
) се намира на запад от гр. Смолян. Считана е от местните хора за символ на града. За нея се разказват различни легенди като всяка от тях е свързана със саможертвата на млада жена, обикновено мома. В някои от тях се хвърля, в други е посечена а според една от тях се превръща в скала. Целта обаче винаги е да не се предаде на поробителя. Турлука е и най-посещаваното място от алпинисти в района на гр. Смолян. Освен това през 2008 г. археолога Никола Дамянов открива в скалата древно тракийско светилище. Според него цялата е голямо светилище от много ранни епохи, тъй като навсякъде по нея са открити неоспорими доказателства.

Екопътеката е с дължина около 900 метра. Води до едноименната скала Невястата, която е един от символите на Смолян. Пътеката ще откриете лесно. Началото й е на двайсеттина метра от шосето Смолян - Пампорово (приблизително по средата). Ще го разпознаете по арката на входа за манастира "Св. Пантелеймон". Пътеката е удобна, широка и плавна, на места е подсигурена с дървени парапети. Минава се през живописни кътчета - странни изсечени скали, потънали в здравец, мъх и папрати. Мирише приятно на смола. Екопътека "Невястата" предлага отлични условия за любителите на силни усещания - изкуствена стена за катерене с височина 10.5 и ширина 6 метра с различни по трудност маршрути, Viaferrata (железен път) с два маршрута, маршрути за скално катерене, алпийски тролей с дължина 100 и денивелация от 30 метра. Разполага с 3 панорамни площадки с изглед към град Смолян , 3 беседки с маси , където може да похапнете и да се насладите на прохладата на вековна смърчова гора, сред зеленината на дърветата е разположена детска площадка.
Скалният масив Невястата (Турлука) е част от уникалния естествен ландшафт в долината на р. Черна, разположена западно от град Смолян. Съществуват редица легенди, дали името на скалата. Една от тях разказва, че смолянска девойка, изгора на един от четниците на Караджа войвода, била поискана за жена от местния турски владетел. Тя се съгласила, но поискала преди сватбата да погледне за последен път родното си място. Отскубнала се и се хвърлила от скалата. От тогава нарекли скалата “Невястата”. За скалата Невястата се разказва още една легенда, свързана с тежкото османско робство. При силовото помохамеданчване на с. Райково османците нападнали жителите на селото, но група смели българи отвърнали на турците и ги избили. Потеря тръгнала да търси непокорните българи и когато стигнала до тази скала се чул плач на дете. Майка с пеленаче стояла под скалата. Понеже не предала накъде са тръгнали търсените, турците я посекли заедно с детето и обагрили скалата с кръвта им. Според друг вариант на легендата, това станало когато османците нахлули по тези места. Те посекли майката и детето, защото тя не издала тайния вход за крепостта Аетос, при превземането на която турците дали много жертви. Град Смолян (н.в. между 800 м. и 1000 м.) е разположен в централната част на Родопите на територия от 879 кв. км, 67% от която са заети от вековни иглолистни гори и заема по-голямата част от разширението на долината на река Черна, известна като Смолянската котловина. Заобиколен е от зелени ливади и вековни гори. Град Смолян отстои на 90 км. от Пловдив, а на юг общината граничи с Република Гърция.

2.2. Екопътека "Каньонът на водопадите"
За да стигнете до екопътека "Каньонът на водопадите", от гр.Смолян трябва да хванете пътя за с.Мугла. Стигнете ли до изоставена автобаза, хващате отбивката в дясно и след около стотина метра стигате до малко заведение, където може да се оставят колите. Пътеката е много добре маркирана и е изградена по продължението на каньона в резерват "Сосковчето". Самото начало на пътеката започва от стар римски мост. Екопътеката се вие през гората, като дървени мостчета я прехвърлят, ту отляво, ту отдясно на Еленска река. По пътеката може да се видят около 46 водопада, като по-значителни и големи са 5 от тях. Най-големият - вод.Орфей - е с пад на водата от 68м. На няколко места са обособени места за почивка, а също така има изградени няколко панорамни площадки. Най-добре е това място да се посети в началото на лятото, когато реката е по-пълноводна и зеленината е в изобилие. Пътеката прави кръг и се връща в изходната си точка, така че не е необходимо да се връщате по същия път. Изминава се за около 4 часа, спокойно ходене.


2.3. Планетариумът
“Сърцето” на Планетариума е кръглата звездна зала с куполообразен таван, диаметър 12.5 м и 150 места. В центъра и е разположен основният проектор - планетариум за космически полети (RFP), произведен в заводи Карл Цайс - Йена, Германия, който създава изкуствено звездно небе, точно копие на истинското.