Националната кампания “Аз обичам спорта” 16 май 2010 г.

Борисовата градина в София се превърна в дом на спорта и прие над 1000 деца, които се включиха в празника на Министерството на физическото възпитание и спорта и Българския спортен тотализатор, съобщиха от пресцентъра на МФВС. В най-мащабното събитие от Националната кампания “Аз обичам спорта”, която тече през май в цялата страна малчуганите мериха сили на волейбол, баскетбол, мини-тенис, лекоатлетически крос, тенис на маса, стрелба с лък, петанк. За организацията активно съдействаха федерациите по съответните видове спорт и неделният ден бе осеян от детски усмивки.
Наравно с останалите в инициативата се включиха и хора с увреждания, които показаха, че в спорта има само можещи е неможещи. А те със сигурност са от можещите. Представители на Българската асоциация за ерекреация, интеграция и спорт за пръв път представиха параолимпийския спорт бочия.
Празникът започна с много настроение на лятната естрада, където възпитаници на трите спортни училища в София показаха впечатляващи демонстрации на борба, акробатика, спортна гимнастика, джудо, художествена гимнастика.
“Радостен съм да видя толкова много детски усмивки и стотици деца, събрани да спортуват. Участието ви в днешния празник, посветен на Деня на българския спорт – 17 май, доказва, че вие обичате спорта. Ние ще продължаваме с тези инициативи, за да ви убедим, че спортът е здраве и забавление. А виждам, че вие вече разбирате, че това е точно така.”
Да подкрепят инициативата на спортното министерство и тотализатора във футболния турнир се включиха финансовият министър Симеон Дянков, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на отбраната Аньо Ангелов. Първите двама се включиха във футболния турнир, където депутати, общински съветници и кметове на общини от София и журналисти показаха нагледно, че ангажиментът им към спорта не е само на думи, но и на дела. В крайна сметка големият победител бе спортът.
На сцената на летния театър в Борисовата градина адреналинът също бе висок. Водещият Ники Кънчев раздаде от името на министерството десетки награди, осигурени от М-Тел, МФВС и БСТ. Малчуганите показаха завидни познания по спорт и заслужиха телефони, МР3 плейъри и спортни пособия. Децата от спортните училища пък доказаха, че пред българския спорт има бъдеще.